9 Ocak 2012 Pazartesi

şeker hamurundan kardan adam şekli yapma

Beyaz şeker hamurundan iki adet (biri daha küçük olmak üzere) yuvarlak elde ediyoruz. bal yardımıyla yapıştırıyoruz. kardan adama kahve rengi şeker hamurundan göz, ağız ve düğmeleri yapıp yerleştiriyoruz. kürdanı üçe bölüp turuncu şeker hamurundan havuç görünümü verip kürdana takıp kardan adamın burnunu oluşturuyoruz. Kırmızı şapka mavi atkı yapıp kardan adamın üzerine yerleştiriyoruz.

Bu şekilde minik hayvan figürleri,insanlar,araba,ev vs. istediğiniz şekilleri yapabilirsiniz.Burada kürdan,kalem,pasta aletlerinin yardımıyla istediğiniz şekilleri elde edebilirsiniz.Bu figürleri pastalarınızın üstünde kullanabilir yada sevdiklerinize bu şekilde hediye edebilirsiniz.

şekilli kurabiyeler

İstediğiniz herhangi bir kurabiye hamuru elde edip açıyoruz. Kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz.

 Tepsiye yağlı kağıt serip kurabiyelerimizi yerleştirip fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.soğumaya bırakıyoruz. soğuduktan sonra şeker hamurlarımızı kurabiyelerin şeklinde kalıplar yardımıyla çıkartıyoruz. şeker hamurlarını bal yardımıyla kurabiyelerimize yapıştırıyoruz.


AFİYET OLSUN :)

yılbaşı pastası

Klasik Pandispanya keki tarifiyle hazırladığımız pasta tabanımızın içine vanilyalı krema ve muzları yerleştiriyoruz. Pastanın en üstünü spatula yardımıyla düzeltiyoruz.

Beyaz şeker hamurumuzu yoğurduktan sonra daha önceki pastada anlatmış olduğum açma yöntemini bu pastada da uygulayıp pastamızın üstüne yerleştirip düzeltiyoruz.
 Başka bir yerde dört ayrı boyuttaki  çam ağacı kalıplarıyla yeşil şeker hamuruna resimdeki şekli veriyoruz. 
Katların arasına bal sürüyoruz.Çam ağacının en üstünü renkli glazürlerle süslüyoruz.


Diğer şekilleri de başka bir yerde hazırlayıp bal yardımıyla pastamızın üstüne yapıştırıyoruz. 

AFİYET OLSUN :)

makyaj çantası (pasta)

3 tane pasta tabandan içi krema dolgulu meyveli pastamızı hazırlıyoruz.

Şeker hamurunu yoğurup kıvama getirdikten sonra nişasta yardımı ile 1 cm'lik yuvarlak şeklinde açıyoruz.
Sonra şeker hamurunu pastanın üzerine yerleştiriyoruz.Elimizle düzeltip artan kısmı bıçak yardımı ile kesiyoruz.
Daha önceden renkli şeker hamurlarıyla yaptığımız makyaj malzemesi şeklindeki hamurlarımızı pastanın üzerine bal yardımıyla yapıştırıyoruz.


AFİYET OLSUN :)