9 Ocak 2012 Pazartesi

yılbaşı pastası

Klasik Pandispanya keki tarifiyle hazırladığımız pasta tabanımızın içine vanilyalı krema ve muzları yerleştiriyoruz. Pastanın en üstünü spatula yardımıyla düzeltiyoruz.

Beyaz şeker hamurumuzu yoğurduktan sonra daha önceki pastada anlatmış olduğum açma yöntemini bu pastada da uygulayıp pastamızın üstüne yerleştirip düzeltiyoruz.
 Başka bir yerde dört ayrı boyuttaki  çam ağacı kalıplarıyla yeşil şeker hamuruna resimdeki şekli veriyoruz. 
Katların arasına bal sürüyoruz.Çam ağacının en üstünü renkli glazürlerle süslüyoruz.


Diğer şekilleri de başka bir yerde hazırlayıp bal yardımıyla pastamızın üstüne yapıştırıyoruz. 

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder